Mityba Sveikata

Kas yra juodasis česnakas ir kodėl jis jums naudingas?

Supermaistas: juodasis česnakas

Juodasis česnakas yra senovinis ingredientas. Jis pirmą kartą buvo pagamintas Korėjoje net prieš 4000 metų – ir vėl tapo madingu maisto mėgėjams ir mitybos specialistams.

Juodasis česnakas savo tekstūra panašus į skrudintą česnaką, todėl jį lengva įmaišyti į padažus ir užtepėles. Tuo tarpu mokslininkai išsiaiškino, kad jis yra labai naudingas sveikatai.

Kas yra juodasis česnakas?

Juodojo česnako gamtoje nėra. Juodasis česnakas yra gaminamas iš baltojo česnako, kai jame vyksta lėtas fermentacijos procesas, esant griežtoms temperatūros (60°C iki 90°C) ir 80–90° drėgmės sąlygoms. Fermentacijos laikas gana ilgas, trunka nuo 30 iki 60 dienų. Šviežias česnakas turi pagrindinį ingredientą aliną, kurį fermentas aliinazė lengvai hidrolizuoja į aliciną. Kalbant apie juodąjį česnaką, dėl fermentacijos proceso labai padidėja veikliųjų medžiagų grupių, tokių kaip organiniai sieros junginiai, polifenoliai ir fruktozė, kiekis, ypač pagrindinės veikliosios medžiagos yra S-alil-L-cisteino (SAC) padidėja 4–5 kartus, palyginti su įprastais česnakais. Todėl juodasis česnakas turi stiprų poveikį ir skiriasi nuo įprasto česnako.

Juodojo česnako poveikis ir nauda sveikatai

Juodasis česnakas yra brangus vaistas, plačiai naudojamas. Kasdien valgant juodąjį česnaką, galite gauti tokią naudą:

  • Juodasis česnakas atstato raumenų pažeidimus mankštos metu,
  • gerina virškinimo funkciją,
  • padeda organizmui kovoti su nuovargiu,
  • laisvina vidurius,
  • gerina miegą,
  • gerina prostatos ir kitas organizmo funkcijas.

Juodasis česnakas labai stipriai padeda sunaikinti laisvuosius radikalus ( dabar žinoma daugiau nei 80 skirtingų ligų, kurių priežastys yra susijusios su laisvaisiais radikalais). Galima sakyti, kad juodasis česnakas yra labai geras vaistas ligų profilaktikai.

Juodasis česnakas pasižymi antioksidaciniu poveikiu, saugo kepenų ląsteles, todėl vartojamas sergant hepatitu, ciroze, kasdien veikiant toksinėms medžiagoms, veikiant radiacijai.

Juodasis česnakas turi imunitetą stiprinantį poveikį, todėl vartojamas žmonėms, kurių imunitetas nusilpęs dėl cheminių ar švitinimo, ilgą laiką sirgusiems ir nusilpusiems sveikatai. Visų pirma, sergant gripu, juodasis česnakas padeda pacientui greitai pasveikti ir vėl tapti sveikam. Juodasis česnakas slopina kai kurias vėžio ląstelių linijas, tokias kaip krūties vėžys, kepenų vėžys, skrandžio vėžys, gaubtinės žarnos vėžys.

Be to, įrodyta, kad juodasis česnakas mažina cholesterolio kiekį kraujyje, mažina riebalų kiekį kraujyje, didina DTL-cholesterolio kiekį, reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, todėl labai naudingas širdies ir kraujagyslių sistemai, ypač tiems, kuriems yra didelė rizika, pavyzdžiui: riebiems žmonėms, kraujo riebalams.

Kaip teisingai valgyti juodąjį česnaką?

Pasak gydytojų, kiekvieną dieną galima suvalgyti nuo vienos iki trijų skiltelių juodųjo česnako, atitinkančių 3-5 gramus. Neviršykite dozės, nes tai gali sukelti nepageidaujamas reakcijas ir šalutinį poveikį. Pagyvenę žmonės turėtų suvalgyti 1–2 česnako skilteles, kad padidintumėte česnako naudą.

Ar juodasis česnakas geresnis už įprastą česnaką?

Juodajame česnake yra dvigubai daugiau antioksidantų nei standartiniame baltame česnake. Jame taip pat gausu vertingų amino rūgščių – baltymų statybinių medžiagų organizme.

Ar galiu valgyti žalią juodąjį česnaką?

Juodojo česnako skiltelės yra pakankamai švelnios ir saldžios, kad suvalgytumėte skilteles tiesiai iš svogūnėlių, nesijaudindami dėl intensyvaus česnako kvapo. Tai vienas iš mūsų mėgstamiausių būdų jį valgyti! Peržiūrėkite mūsų nuorodas į puikius receptus, kuriuos žmonės gamino naudodami juodąjį česnaką.

Ar naudinga kasdien valgyti juodąjį česnaką?

Pasak gydytojų, kiekvieną dieną galima suvalgyti nuo vieno iki trijų vienišų juodųjų česnakų, atitinkančių 3-5 gramus; valgydami kramtykite atsargiai, kad ingredientai skatintų jų naudojimą; Neviršykite dozės, nes tai gali sukelti nepageidaujamas reakcijas ir šalutinį poveikį.

Kas neturėtų valgyti juodojo česnako?

Nors yra daug naudingų savybių sveikatai, yra atvejų, kai juodojo česnako negalima vartoti, pavyzdžiui:

  • nėščioms moterims,
  • karščiuojanties
  • žmonėms, kurie alergiški česnakui, nes gali sukelti niežulį, net padidinti kraujospūdį.
  • vartojantiems antikoaguliantus
  • esant viduriavimui
  • turint žemą kraujospūdį
  • sergantiems akių ligomis
  • sergantiems inkstų ligomis: juodasis česnakas vis dar turi aitrų skonį, todėl gydant inkstų ligas negalima valgyti, nes jis sukels reakcijas su gydomaisiais vaistais, sukeldamas nepageidaujamą poveikį.
  • sergantiems kepenų ligomis
  • sergantiems skrandžio ligomis.

Juodasis česnakas turi daug vertingų naudojimo būdų. Todėl tik tinkamai valgydami juodąjį česnaką padėsite jums ir jūsų šeimai saugoti savo sveikatą kiekvieną dieną.

Ar juodasis česnakas yra supermaistas?

Cukrus ir aminorūgštys gamina melanoidiną, todėl česnakas tampa juodas. Senėjimo procesas sustiprina česnako tradicines sveikatos savybes, įskaitant kovą su peršalimu, kraujospūdžio mažinimą ir metalų pertekliaus pašalinimą iš organizmo; bet juodasis česnakas yra supermaistas, galintis dar daugiau.

Ar galima vartoti juodąjį česnaką tuščiu skrandžiu?

Česnakai tuščiu skrandžiu yra labai veiksmingi įvairių ligų prevencijai ir gydymui. Tyrimai parodė, kad česnakas, valgomas tuščiu skrandžiu, veikia kaip galingas antibiotikas. Jis yra veiksmingesnis, kai valgote prieš pusryčius, nes bakterijos yra atviros ir negali apsisaugoti nuo pasidavimo jų galiai.

Gaminimas su juodaisiais česnakais:

  • Pagardinę įprastus makaronų padažus smulkiai pjaustyta skiltele ar dviem juodojo česnako pridėsite sodraus saldumo.
  • Naudokite vinigrete su chereso actu, aliejumi ir Dižono garstyčiomis, kad tradicinis salotų padažas būtų natūralaus saldumo.
  • Susmulkinkite ir ištirpinkite kelias juodojo česnako skilteles karštame vandenyje, tada sudėkite į bulvių košę, kad gautumėte seną mėgstamą skonį.
  • Juodąjį česnaką sutrinkite su aliejumi ir užtepkite ant brusketos
  • Valgykite minkštas juodojo česnako skilteles kaip saldymedį primenantį sveiką užkandį.

Jums taip pat gali patikti